Bondegårdsferie redesign af visuel identitet
CASE STUDY
Visuel identitet
logo
branding
Om kunden
Bondegårdsferie er et brand for en dansk sammenslutning af gårdejere, der tilbyder ophold og/eller aktiviteter på landet i Danmark. De havde netop udviklet en ny kommunikationsstrategi, som understregede ønsket om at være mere aktive på de sociale medier og henvende sig til et yngre publikum. Derfor ønskede de at opdatere deres visuelle udtryk og udforske nye måder at brande sig på. De havde allerede en hjemmeside med en komplet oversigt over gårdene og aktiviteterne, og de ønskede også et udkast til hjemmesiden i stil med den nye identitet, som hjemmesideudvikleren kunne arbejde ud fra.
Om brandet
Foreningen har sin egen officielle titel, men konceptet med at fremvise gårdene har altid gået under andre navne – dog varierede det på tværs af platforme. Den indledende diskussion handlede om navnet og om at strømline brandet på tværs af platforme.
Nøgleord
natur // ro // glæde // oplevelser // historie // integritet
Glæde fra kunderne
”Vi har samarbejdet med Wiisuel omkring fornyelse af layout på hjemmeside, facebook og instagram samt nyt logo for vores forening. Vi har oplevet samarbejdet som meget resultatorienteret og kreativt. Christine er ikke bange for at gå utraditionelle veje samtidig med at hun har haft en god fornemmelse af hvad vi gerne vil have med i foreningens nye udtryk.”
Bjarne boesen
Formand, Bondegårdsferie
Inspiration
Et opdateret visuelt udtryk kan potentielt øge tilliden til brandet, da det implicit kommunikerer, at organisationen holder sig opdateret og er fast besluttet på at forfine sit brand. Det visuelle udtryk er det første, kunden møder, og er derfor også det første indtryk, kunden får.
Det giver en gylden mulighed for at øge styrken af foreningens kanaler ved at bruge en ny visuel identitet til at bringe den visuelle identitet ind i den æra, hvor den platform, den skal fungere på, blev skabt. Det kan gøres på mange måder, og alt afhænger af budskabet og tonen til de mennesker, man ønsker at henvende sig til (besøgende gæster, medlemmer og potentielle nye medlemmer).
Forhandlingen mod det endelige resultat
Tidligt i processen stod det klart, at resultatet af den visuelle identitet skulle være balancen mellem: klassisk – men alligevel moderne. Poleret – men alligevel personlig. Beroligende – og alligevel spændende.
Det er ikke altid den letteste balance at ramme, og den kan betyde noget forskellig fra person til person. Foreningen havde brug for at føle sig tryg ved det endelige resultat, samtidig med at blive presset en smule til at udforske nye sider af sig selv. Farverne og skrifttyperne var de første til at finde deres plads, men logoet og stilen i det visuelle udtryk var i lang tid mellem to koncepter, der blev testet og diskuteret til det sidste i processen.
Det er vigtigt at forstå, at udviklingen af en ny identitet, udviklingen af et brand, er lige så følelsesladet som enhver anden aktivitet i virksomheden, der omhandler det fundementale i opbygningen. Det er en forhandlingsproces, hvor hele organisationens struktur pludselig bliver trukket frem i lyset. Det, der begynder med “bare et logo”, ender med at blive “hvem er vi, og hvad står vi for”. Som designer er det lige så vigtigt at navigere i og facilitere denne proces som resten af arbejdet, for det er svære, men vigtige, spørgsmål at besvare.
Har det vakt din nysgerrighed? Du kan enten læse mere om vores ydelser, specifikt visuelle identiteter eller brand elementer, eller du kan tage kontakt.